Dzisiaj nasze dwa chwaty kończą 50 dni , najmłodszy 49 Coraz bliżej do ich pierwszych lotów Młode boćki inaugurują latanie ok. 60-tego dnia życia. Oczywiście to sprawa indywidualna Są bocianki, które wylatują w 55 dniu i takie, w dniu 65 lub później
Tośka-Pończoszanka i jej popisy Screeny Gosi A po szaleństwach dorosłe drapanko
Bolek ciągle skrzydła ćwiczy, Tosia jakby chmurki liczy, Lolek dziwnie podskakuje, Tosia piórka przeczesuje, Bolek już podfruwa prawie, Tosia marzy wciąż na jawie, Lolek z brata przykład bierze nabrał wiatru w młode pierze. Tosia to dziewczęca dusza Tosię inny klimat wzrusza. Ta siłownia to nie dla mnie ja pofrunę lekko, ładnie. Bo za pierwszym moim razem to o takim locie marzę... Ja jak mgiełka, w górze słonko ponad lśniącą rosą łąką .
Czy pamiętasz przyjacielu czasy PRL-u ? Smętni ludzie w kolejce, wzrok błędny, ruch niemrawy, tu pusto, tam brakuje czekamy dostawy. Nawet gadać się nie chce, szarzyzna i nuda Tylko myśl niepewna - tym razem się uda... Dostawa! Do szturmu! Gdzie ręce gdzie nogi? Pan tu nie stał! To dla mnie! Dawaj, Panie drogi! Ja już to trzymałem a pan mi wyrywa! Przecież starczy dla wszystkich Pani ,różnie bywa. Wszystko wokół wiruje nie wiadomo co czyje poplątane ramiona, głowy, nogi, szyje. Wróćmy do czasów dzisiejszych, Do Lotki i Piórka tam przy każdym karmieniu taka awanturka.